Sâmbătă seara nu se stă în casă. Păsările de noapte își dau întâlnire pe 22 octombrie, între orele 19:00 și 04:00, la Centrul CulturalCasa Artelor” din București pentru a gusta din plin plăcerile pe care le oferă „Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs”.

casa_artelor-16

Potrivit comunicatului de presă, „evenimentul aflat la a V-a ediție creează constant, din 2012, un dialog intercultural între creator și public, un melanj bine definit între designerii și creatorii de produs consacrați și cei debutanți, devenind astfel o platformă activă de networking și inspirație. Proiectul a fost inclus printre cele finaliste la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact, Gala Elle Decoration România şi finanţările primite din partea AFCN şi Ministerului Culturii”. Scopul evenimentului este de a „valoriza produsele de autor şi ale designerilor de produs din România prin realizarea evenimentelor de nişă”.

Ce se întâmplă mai exact? Se strâng la un loc mâini dibace precum  clic-clac, Gabi Toma, Deliciu Mic, Deco Box, Gămălie, Atelier KIKU, Ciprian Ariciu Ceramics, nicomade.ro, genuineleather., Metal CreativLemnia, Brielle Bijoux, Slender Tree, Atelier Ciprian Manda, NOOR, Studio Mud., Aerobot LEVEL, Dan Schiller Design, Craft86, Atelier MustațăSquare Art Studio, Șnur, Wood Be Nice, Vika Tonu Design, WHAT IF I FLY, Raicelai. Terrariums and green deco, Ramona Chifu, Artfooly Gallery și stau la discuții cu cei care le admiră sau poate doar vor să le cunoască munca.

De asemenea, în cadrul evenimentului, Galeria de Artă Artfooly își va expune lucrările, iar timpanele vor fi mângâiate de către pianistul Alex Racoviţă și de Grobby Anne, DJ care activează de peste 10 ani în zona underground şi groove românească.

Se promite o seară inspirațională, cu multe descoperiri, atât când vine vorba de oameni, cât și când vine vorba de talente. Se rup bariere, se surpind chipuri și se fac cearcăne.

Mihaela Ion, directoarea culturală a proiectului, menţionează că „Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este o oportunitate viabilă de networking, comunicare şi activare interdisciplinară pentru vizitatori şi expozanţi, într-un spaţiu de consum de cultură insolit – Centrul Cultural Casa Artelor. Pentru o seară curatoriem o expoziţie contemporană cu produse de autor şi de designer.”

„Proiectul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este realizat de echipa Asociației Atelierul de Creație, organizație non-profit care susține, de mai bine de cinci ani, abordările alternative de prezentare în spații noi de consum de cultură. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești”, este precizat în comunicatul de presă.

În acest an, „Noptea albă a creatorilor și designerilor de produs” este finanțată de Ministerul Culturii și se desfășoară exclusiv în București, centru al manifestărilor cultural-artistice.

afis-nacd-2016

Bloggerii oficiali prezenți la eveniment vor fi Legally Living, Diana Mătușa,  Amalia Marinescu, Rahela Petrescu, Too dear, Cristia Cornea, Acorduri din suflet și Duduia Magda. Da, ne vedem la eveniment! 😀 Folosim hashtagul #blanchenuit pentru a atrage atenția asupra descoperirilor.

Parteneri media sunt Artivist, ArtLine.ro, Asociatia Operatorilor Culturali, Assamblage Asociatia Nationala pentru Bijuterie Contemporana, Autentici.ro, B1.ro, baboom.ro, Bucharest Cultural Events, bookblog.ro, Ceasca de Cultura, COOPerativa Urbană, Creative Arts, Creative Class, Dizainăr, ExperimentalistRO, Famost Ro, Fundatia Calea Victoriei, InOras.ro, IQool, MagMob, Modernism Punct Ro, Cluj Napoca ORASUL MEU, PRwave, ROD(Carturesti), Revista Casa Mea, Revista Caminul, Revista din Lemn, Revista Zeppelin, România Pozitivă, Radio România Cultural, Televiziunea online Senso TV, TheTrends.ro, Tonica.

Mai multe detalii pot fi descoperite pe Facebook a evenimentului Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a V-a. Hashtag-ul evenimentului #blanchenuit

Intrarea este liberă!